De voorstellen van het mobiliti package 1 moeten dringend worden herzien, zegt de vervoerssector in de EU. Gevolgen nascholing Code 95 ??

Vervoerscommissie van het Europees Parlement blijft werken aan het mobiliteitspakket 1, ondanks de aanhoudende coronaviruscrisis die heeft geleid tot opsluitingsmaatregelen die door veel Europese regeringen zijn genomen. Veel van deze maatregelen hadden gevolgen voor de Europese vrachtvervoersector. Exploitanten van vrachtwagens en lichte voertuigen leden onder grote verstoringen als gevolg van de oprichting van de binnengrenzen en aanvullende sanitaire controles tussen de lidstaten. Pas nadat de Europese Commissie had opgeroepen tot speciale ‘groene rijstroken’ om het goederenverkeer te vergemakkelijken en enkele van de beperkingen – waaronder de controversiĆ«le cabotagebeperkingen van de EU – op te schorten, begonnen regeringen bestuurders en bedrijven weer vrij te laten opereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.