Vrachtwagen zoekt chauffeur:

nieuwe campagne moet tekort vrachtwagenchauffeurs oplossen

carrière & mensen 8082

1500 nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Dat is het doel. Om die mannen en vrouwen binnen te halen, start de sector vandaag een nieuwe wervingscampagne.

Vrachtwagen zoekt chauffeur: nieuwe campagne moet tekort vrachtwagenchauffeurs oplossen
Van links naar rechts: Saidja van de Woestyne, ambassadeur ikwordvrachtwagenchauffeur.nl, zanger Xander de Buisonjé en directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, Willem de Vries.

2.600 zij-instromers hebben de afgelopen jaren een baan gevonden als vrachtwagenchauffeur. Het sectorplan transport en logistiek 2016/2017 loste daarmee ruimschoots zijn belofte in. Maar het is niet voldoende. Meer chauffeurs zijn hard nodig.

Vrachtwagenchauffeurs gezocht

Reden voor de sector om weer in actie in te komen. Met een wervingscampagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl wil de sector 1500 extra chauffeurs binnen trekken. Om dit aantal te halen wordt niet getornd aan de kwaliteitseisen, liet Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut eerder al weten. “We doen geen concessies aan kwaliteit. Mensen moeten geschikt en gemotiveerd zijn.”
De actie ging maandag 19 maart van start onder muzikale begeleiding van zanger Xander de Buisonjé. Reden hiervoor is dat muziek het gevoel van vrijheid vergroot, aldus de initiatiefnemers van het actieplan. De deelnemende partijen zijn: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Sectorinstituut Transport en Logistiek is opnieuw uitvoerder van de wervingscampagne in opdracht van het opleidingsfonds voor de sector SOOB